vineri, 13 aprilie 2012

Un proiect laudabil!

Da-i Doamne romanului mintea de pe urma! In sfarsit un proiect laudabil al carmuitoilor acestei tari! Au vazut ca le fuge pamantul de sub picioare si au inceput sa dea legi bune, in sfarsit. Iata unul din noile proiecte de legi: 80% din produsele alimentare din magazine, mall-uri, hiper/super-market-uri, vor trebui sa fie romanesti! In sfarsit o lege care sa incurajeze productia autohtona!

Supermarketurile si hipermarketurile ar putea fi obligate sa vanda produse romanesti in proportie de cel putin 80%, potrivit unei propuneri legislative inregistrate la Senat, ce prevede, totodata, si construirea celor doua tipuri de centre comerciale in afara oraselor.

Proiectul de lege inregistrat la Senat a fost initiat de un grup de 7 senatori independenti si propune modificarea Ordonantei Guvernului 99/ 2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, prin introducerea unui articol ce prevede ca centrele de vanzare de suprafata medie si mare vor vinde produse romanesti in proportie de 80%. Astfel, potrivit propunerii legislative, in cadrul supermarketurilor si hipermarketurilor se vor desface, in proportie de cel putin 80%, produse alimentare si nealimentare de productie romaneasca.

Evident că deja Consiliul Concurenţei s-a sesizat şi a afirmat că acest proiect de lege discriminează produsele din celelalte ţări ale UE. Evident, Consiliul Concurenţei nu s-a sesizat vreodată legat de faptul că ţari ca Franţa acordă subvenţii uriaşe producătorilor agricoli, iar legumele franţuzeşti ajung mai ieftine în România decât cele produse de români. În acest caz nu e vorba de “discriminare”. Discriminarea este doar când încercăm noi, românii, să avem un avantaj competitiv faţă de alţi producători, la noi în ţară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu