duminică, 15 aprilie 2012

Imoralitatea societatii!

Traim intr-o societate profund imorala, a carui criza pare ireversibila. Acest lucru a fost remarcat si de Laurentiu Streza, Mitropolitul Transilvaniei, care a subliniat rolul nociv pe care televiziunile le au asupra societatii omenesti. Iata ce a declarat inalta fata bisericeasca:

"Putem oare să avem o viaţă creştină, spurcându-ne mintea cu imaginile deşănţate din reviste, ziare şi televizor? Mai poate oare supravieţui familia, atâta vreme cât soţul sau soţia se alipesc cu inima şi cu simţurile de idolii micului ecran şi cumpără televizor separat în camera copiilor? Avem oare dreptul să mai cerem de la Dumnezeu o soartă mai bună pentru copiii noştri, dacă noi înşine nu ne străduim să le fim modele de înfrânare şi de virtute? 

Nu trebuie să ne revoltăm pentru viaţa tot mai grea pe care am ajuns să o avem. Toate necazurile nu sunt altceva decât roade ale îndepărtării noastre de Dumnezeu, ale încrederii pe care ne-am pus-o în confortul şi plăcerile trupeşti ale lumii acesteia. Bunăoară, i-am închinat noi oare Domnului primele noastre gânduri ale fiecărei zile şi sufletul nostru curăţit permanent de întinarea păcatului prin Sfânta Taină a Spovedaniei? Trăim noi oare cu dorul împărtăşirii cu Trupul şi Sângele Mântuitorului? Unde sunt frica de Dumnezeu, milostenia, smerenia şi dragostea creştinească? Şansa noastră nu poate fi alta decât să ne întoarcem cu toată inima la Hristos "

Din pacate, cele afirmate de mitropolit sunt adevarate, insa tine doar de poporul roman sa se trezeasca, sa o ia pe o cale mai buna si sa reinvie spiritualitatea si spiritul national ce l-a definit dintotdeauna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu