marți, 25 septembrie 2012

Ahmadinejad denunta capitalismul!

Apărarea homosexualităţii este apanajul capitaliştilor, cărora nu le pasă de adevăratele valori umane, a declarat luni preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad într-un interviu acordat CNN. Deasemenea acesta a abordat fără menajamente şi subiectul Holocaustului, considerat tabu în SUA şi Europa. Potrivit liderului de la Teheran, homosexualitatea este “un comportament foarte urât” care ar trebui condamnat “de toţi profeţii, toate religiile şi toate credinţele”.

În timpul vizitei sale la New York pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, preşedinele iranian a mai luat în derâdere oamenii politici şi partidele care susţin persoanele cu orientare homosexuală doar pentru a câştiga “patru sau cinci voturi în plus”. În opinia lui, apărarea homosexualităţii nu are nimic de-a face cu apărarea dezvoltării umane, transmite Mediafax. “Acest tip de susţinere a homosexualităţii este ancorată doar în gândirea capitaliştilor duri şi a celor care sunt favorabili creşterii capitalului mai degrabă decât a valorilor umane”, a declarat el prin intermediul unui translator.

Preşedintele Ahmadinejad, care consideră că homosexualitatea este dobândită şi nu înnăscută, este un adept al legii islamice (Sharia) şi un susţinător al articolelor 108 şi 110 din Codul Penal iranian, care incriminează sodomia, faptă pedepsită cu moartea. În cadrul aceluiaşi interviu acordat postului CNN, Ahmadinejad a refuzat să intre în jocul jurnaliştilor americani, declarându-se un adept al libertăţii absolute în domeniul cercetării istoriei şi Holocaustului. “Orice s-ar fi întâmplat în istorie sau nu s-a întâmplat, nu sunt în măsură să judec acest aspect. De ce aş aprecia eu asta? Sunt de părere că experţii şi elevii trebuie să fie liberi să caute adevărul din spatele oricărui eveniment istoric”, a spus acesta. 

Preşedintele persan s-a mai întrebat retoric şi de ce în multe state din lume, dar mai ales din Europa, aici fiind inclusă şi România, există legi nedemocratice care interzic cercetarea liberă a Holocaustului, fiind pedepsite cu amenzi usturătoare şi chiar ani grei de închisoare emiterea oricăror judecăţi contrare cu varianta istoriei oficiale. În prealabil, în luna august, liderul de la Teheran a stârnit din nou controverse internaţionale după ce a catalogat Holocaustul drept “o mare minciună”, folosită pentru justificarea creării Israelului. Deasemenea acesta a patronat în 2006 o conferinţă cu participare internaţională pe tema Holocaustului, desfăşurată în Iran.

(Sursa: FrontPress )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu