joi, 20 septembrie 2012

Moarte comunismului!

Doi parlamentari ai Partidului Liberal propun o nouă lege care prevede pedepse de până la trei ani de puşcărie pentru persoanele care vor utiliza simbolurile sovietice în scopuri politice. Valeriu Munteanu şi Victor Popa propun modificarea unor articole din Codul Penal și Codul Contravențional și introducerea unor sancțiuni drastice pentru persoanele ce promovează simbolurile comuniste. Propagarea și folosirea în scopuri politice a simbolurilor comuniste va fi pedepsită cu până la 3 ani de închisoare dacă legea va trece de parlament.

Victor Popa a declarat că „Comuniştii ne provoacă, prin declarațiile că nu se vor dezice de aceste simboluri. Ei sfidează legea”. În Iulie Parlamentul Republicii Moldova a votat o lege care condamnă crimele comunismului și scoate în afara legii secera și ciocanul. Nerespectarea acesteia se pedepsește în prezent doar cu o amendă. În mod ciudat, cele trei partide din alianță (PL, PDLM și PD) nu au interzis alte simboluri comuniste cu excepția secerei și ciocanului, nici nu au scos în afara legii Partidul Comuniștilor. Printre membrii acestora sunt și foști comuniști.

„După două amenzi, Ministerul Justiției este în drept să pornească procedura de radiere din Registrul de evidență a partidelor politice sau sistarea partidului. Cu procedurile prevăzute de lege, adică cu avizul Curții Constituționale” a mai declarat Popa.

(Sursa: Schimbarea.info )




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu