duminică, 23 septembrie 2012

Universitatea e la Cluj, nu la Buzau!

E halucinant ceea ce se întâmplă cu echipa Universitatea Cluj în aceste momente. Cum s-a ajuns ca o fătucă a lui mama horitoare de populară, Ana Maria Prodan să-și bată joc de un simbol al orașului Cluj-Napoca? Echipa de fotbal a Șepcilor Roșii este mai mult decât o formație sportivă. Ea este simbolul Marii Uniri de la 1918 și emblema unității românilor în Transilvania. Clujul fără U nu poate să existe. U Cluj face parte din efigia sportivă de pe tabloul luptei naționale de eliberare a românilor de sub ocupația maghiară.

U Cluj este o carte deschisă de istorie și de fapte românești făcute și zidite cu sufletul unor generații întregi. O astfel de echipă nu poate fi luată parșiv și ordinar de către un grup de gangsteri din lumea fotbalului și mutată la Bistrița, Craiova sau Buzău. Istoricul Bodea se întoarce în mormântul proaspăt săpat. Prin Florian Buscă echipa clujeană a fost preluată de mitici ca acum datorită manevrelor fraților Becali să fie mutată la Buzău pentru a deveni echipa a doua de la Steaua București. Era evident că o pațachină care își pozează țâțele și fundul gol în tabloide nu este decât o păpușă în mâna interselor mafiote din fotbal. Ana Maria Prodan este băgată la înaintare de oameni cu bani care vor distrugerea simbolului sportului românesc al Clujului: U – unica iubire a clujenilor.

La început am crezut că Ana Maria Prodan face declarații idioate între două duble de fimări la un reality show de televiziune să-l șantajeze pe Emil Boc să dea cu banul public în buzunarele largi ale patronilor echipei. Dar semnarea unor acte în această zi pentru a juca U Cluj la Buzău nu este decât finalul unei manevre îndelung studiate și aranjate. Prin mutarea echipei U Cluj la Buzău miticii au furat anul Marii Unirii și cel al înființării clubului: 1919. Mai mult au făcut pipi pe el. E o trădare nerușinată a istoriei Clujului de către o mână de aventurieri veroși, care nu înțeleg nimic din simbolistica Șepcilor Roșii din Ardeal. O vină majoră o au și autoritățile locale și județene că nu au prevenit această manevră de mutare a echipei U Cluj din oraș.

Dacă a plecat brandul Ursus din oraș nu m-am supărat, dar să plece U e deja prea mult pentru clujenii furioși și pentru celebra Galerie U. Nu am crezut niciodată teoria conspirației printre unii lideri ai galeriei că autoritățile nu fac nimic pentru ca U Cluj să nu plece de pe Cluj Arena, pentru ca aici să vină patronul orașului Arpad Paszkany, să joace CFR 1907, echipa ungurească, pe un stadion plătit de la bugetul românilor. Clujul pentru unele cercuri locale nu mai trebuie să aibă o echipă românească în Liga Națională. Ea trebuie ucisă pentru CFR 1907.

Acum ajung să-i cred pe liderii galeriei U Cluj. Ceva trebuie făcut pentru ca singura echipă românească de fotbal din oraș să nu fie furată clujenilor și mutată în Buzău. Pe de altă parte nu înțeleg de ce marii oameni de afaceri clujeni care se bat cu pumnul în piept ce mari ardeleni de top 50 sunt nu investesc în adevărata echipă de suflet a orașului: U Cluj-Napoca. Înțeleg că fanii U au ieșit supărați în stradă: azi sunt câteva mii, mâine vor fi câteva zeci de mii. Atunci să-i văd pe cei care vor ca pe Cluj Arena să joace o singură echipă cu o galerie ce vorbește o limbă străină românilor. Istoria U Cluj nu poate fi mutată ca un sac de cartofi la Buzău.

(Sursa: Schimbarea.info )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu