joi, 20 septembrie 2012

Prigoana fara de sfarsit!

„În speţă, conform celor anterior arătate, condamnarea reclamantului s-a dispus pentru activitatea legionară desfăşurată de acesta. Or, Mişcarea Legionară a fost, în esenţă, o organizaţie de tip paramilitar terorist, de orientare naţionalist fascistă, cu caracter mistic religios, violent anticomunist, dar, printre altele, şi antisemit” susțin judecătorii Curții Supreme de Justiție în cazul lui Gheorghe Stănică, fost deținut politic legionar, care a avut de suferit în pușcăriile comuniste și a cerut daune morale.

Opinia magistraților seamănă foarte mult cu felul în care securiștii defineau Mișcarea Legionară. Din motive politice comuniștii au băgat în închisoare zeci de mii de oameni. Iar acum tot din motive politice, statul nu le recunoaște dreptul la despăgubiri pentru anii în care au fost bătuți, ținuți în foame și frig, torturați și umiliți de către torționari. Pentru judecătorii Curții Supreme nu are nici o importanță faptul că Mișcarea Legionară nu a fost condamnată (nici măcar judecată) de tribunalului de la Nurnberg, instanță ce după război a condamnat toate organizațiile rasiste și antisemite din Europa. Sau cumva deciziile Curții Supreme din România valorează mai mult decât cele ale tribunalului de la Nurnberg?

Orice istoric care este obiectiv și bine intenționat va putea spune clar că Legiunea nu a fost o organizație paramilitară sau teroristă. Dar justiția românească interpretează istoria la fel ca în perioada stalinistă. Dacă un fost deținut politic e țărănist sau liberal va putea primi despăgubiri pentru suferințele la care a fost supus, dar numai legionar să nu fie. În mod ironic liberalii au ucis mai mulți oameni decât legionarii în perioada interbelică, dar tot Mișcarea Legionară e considerată organizație teroristă. Dacă au fost încălcate în anii ’50 drepturile omului, atunci când mii de legionari au fost condamnați pe nedrept, mereu în urma unui simulacru de proces, acum drepturile supraviețuitorilor sunt încălcate pentru ”vina” lor de a fi legionari.

Dar să nu ne mire până la urmă această decizie stalinistă. Cei care dețin acum funcții importante în politică și justiție sunt urmașii ideologici ai comuniștilor care au ucis sute de mii de oameni, au confiscat proprietăți și au distrus România. Din 1989 și până în prezent, aceștia și-au continuat opera sub masca democrației. Așadar, ar fi ceva ieșit din comun ca o instanță din România să facă dreptate unor ”rasiști, antisemiți și teroriști”. Fără nici o dovadă, fără să țină cont de tribunalul de la Nurnberg, o instanță din țara noastră le pune unor oameni care au suferit pentru credința lor aceste etichete pentru a justifica decizia pe care a luat-o: să nu le dea nici un ban pentru tot calvarul prin care au trecut.

Oare câți oameni nevinovați a omorât Gheorghe Stănică sau alți foști deținuți politici și câți au ucis securiștii? Astăzi primii sunt considerați teroriști și umiliți din nou, în timp ce adevărații teroriști, torționarii din închisorile comuniste, trăiesc cu pensii mari și nu au primit nici o pedeapsă pentru tot ce au făcut. Dar așa funcționează justiția în comunism, din păcate și în România secolului 21…

(Sursa: FrontPress, preluat de pe Schimbarea.info )






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu