duminică, 23 septembrie 2012

FC Liverpool - Manchester United 1-2!

O data in plus Liverpool se alege doar cu bune impresii pentru viitor dupa un meci de Premier League, dar prezentul este cel care ii macina pe fani dupa cel mai slab inceput de sezon din istorie, cu doar 2 puncte obtinute in primele 5 etape. Liverpool a pierdut pentru prima oara in ultimele sase meciuri pe Anfield impotriva lui Manchester United, dar se poate considera ghinionista pentru rezulatul de 1-2 dupa modul in care a abordat meciul.

A fost multa tinerete in echipa lui Brendan Rodgers, cu bune si rele. Jonjo Shelvey a fost cel mai activ om al Cormoranilor in prima parte a meciului, Sterling a adus mult entuziasm pe faza de atac iar dupa pauza Suso a intrat foarte bine in joc, totusi lipsa de experienta pe fondul unui exces de adrenalina au privat echipa gazda de cel putin un rezultat de egalitate, daca nu chiar de o victorie. Controlul autoritar impus de Liverpool in prima repriza este cel mai bun semn pentru viitor, dar pentru moment lipsa unui varf puternic in careu continua sa fie problema de actualitate, Cormoranii reusind sa duca in mod admirabil mingea pana in careul advers unde insa finalizarea a fost deficitara.

Nu doar rezultatul i-a fost impotriva lui Liverpool in aceasta duminica, ci si ghinionul a doua accidentari in compartimentul defensiv, mai intai Agger lovit de Johnson, apoi si fundasul dreapta Martin Kelly, iesit cu dureri in minutele de prelungire. Cormoranii s-ar putea plange si de arbitrajul centralului Mark Halsey, care a parut sa interpreteze cu doua masuri faze asemanatoare, dictand o eliminare pentru Jonjo Shelvey la o intrare cu talpa inainte si doar un galben la o actiune similara a lui Robin van Persie, apoi un penalty facil pentru oaspeti dupa ce refuzase unul gazdelor.

Dincolo de acest aspect, Liverpool a controlat autoritar jocul pana la eliminarea lui Jonjo Shelvey survenita in minutul 39, a avut si 1-0 imediat dupa pauza gratie reusitei lui Gerrard, a jucat mai mult decat decent in inferioritate numerica si a pastrat pana spre final rezultatul de 1-1, insa nu a mai reusit sa revina dupa penalty-ul transformat de Robin van Persie. Chiar si la penalty soarta a fost impotriva Cormoranilor, Reina fiind la un varf de unghie de respingerea mingii.

Glen Johnson a jucat din nou in banda stanga si a facut-o in aceeasi maniera ca si in celelalte meciuri ale sezonului, cu un aport substantial pe faza de atac dar cu neglijente de neiertat in aparare, omitand sa stranga la Valencia care a putut sa centreze nestingherit la golul egalizator al lui United, apoi pierdut pe drum la contraatacul care a precedat golul doi, desi aici marea parte de vina ii apartine lui Suso a carui pasa gresita i-a oferit balonul plocon aceluiasi Valencia.

Dincolo de punctele pierdute, Liverpool are toate motivele sa regrete ratarea sansei de a-si infrange adversara istorica la capatul unui meci in care vizitatorii au fost de nerecunoscut. Cu exceptia golurilor, Manchester United a avut un singur sut pe spatiul portii lui Reina, in timp ce Cormoranii au reusit sa isi creeze un numar mare de ocazii pentru intensitatea unui duel de aceasta magnitudine, vazandu-se insa blocati de un Lindegaard in zi de gratie. Pentru Liverpool urmeaza o saptamana cu doua deplasari, miecuri la West Brom in Capital One Cup si sambata la Norwich, apoi o saptamana cu meciul de acasa cu Udinese in Europa League inaintea primului joc de Premier League, programat abia pe 7 octombrie cu Stoke.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu