miercuri, 26 septembrie 2012

Idiocratie!

Noaptea se lasă peste blocurile cenușii ale cartierelor mai greu ca pleoapele lui Viorel Lis peste decolteul misterioasei dame cu care o traduce pe consoarta-i Oana, mai ceva ca Irina Margareta Nistor înjurăturile din filmele americane.

Cine a avut proasta inspirație să nu-și introducă pe canalele 1 – 9 televiziunile despre natură, istorie și animale, este nevoit să parcurgă un adevărat purgatoriu al abjecției digitale în doar câteva minute.
Te întrebi – oare în ce stare de degradare mintală poate fi adus un om pentru a se uita la acea puzderie odioasă de live-show-uri trucate, în care niște cocalari tuciurii urlă unii la alții și simulează povești de dragoste dintre cele mai infantile? Sau cine se relaxează ascultându-l pe pseudoactorul și pseudocântărețul Lucian Viziru, interogat de soap-inchizitorul Cătălin Măruță despre câte mesaje de amenințare cu sinuciderea primea pe noapte de la Tania Budi? 

Evident, personalitatea de Ianus a lui Gigi Becali se mulează perfect pe tot ce înseamnă televiziune comercială, astfel încât orice spectator începe să se întrebe foarte serios – în câte exemplare există acest om? Omniprezența lui este explicabilă însă prin involuția neuronală a fanilor pe care se pișă cu șampanie după fiecare victorie a Stelei și pe care îi plimbă de la origini până în prezent când echipa pierde.

Și când începi să crezi că nimic și nimeni nu mai poate doborî într-un timp atât de scut toate recordurile de lingușeală, prost-gust și kitch, apare emisiunea lui Capatos, în care siliconul din văile bătrânului San Francisco a fost ridicat la rang de singură virtute mioritică. Tragi aer în piept, închizi televizorul și îți faci cruce. În numele PPDD-ului, al OTV-ului și al lui Dan Diaconescu, care s-a pogorât ca Duhul Sfânt într-un Bentley asupra Oltchimului. Așteptăm să se organizeze în viitorul apropiat și niște pelerinaje gastronomice la icoana sfintei Elodii, care va vârsa câteva lacrimi de sânge atunci când Nikita va veni cu pioșenie să spună o rugăciune pentru dispariția schismei dintre Naomi și Tarky.

(Sursa: FrontPress )




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu