luni, 24 septembrie 2012

Butoiul cu pulbere!

”Dacă un atac israelian pare iminent, este posibil să lansăm un atac preventiv. Dar nu vedem asta pentru moment”, a declarat  Amir Ali Hajizadeh, Un comandant al Gardienilor Revoluţiei, armata de elită a regimului iranian, pentru un post de televiziune din Iran. Acesta a precizat că un atac al Israelului asupra Iranului ar putea declanșa un al treilea război mondial. Hajizadeh i-a în considerare și posibilitatea unui atac preventiv împotriva statului evreu. În ultima vreme oficialii israelieni au amenințat de mai multe ori că intenționează să atace Iranul.

Deși programul nuclear iranian are doar un scop civil, Israelul consideră că Teheranul vrea să producă arme nucleare și dorește să lanseze un atac preventiv asupra  instalaţiilor nucleare. În cazul unui atac israelian, cu sau fără undă verde din partea SUA, iranienii “vor ataca bazele americane din Bahrein, Qatar şi din Afganistan”, a adăugat Hajizadeh. Generalul Mohammad Ali Jafari, comandantul şef al Gardienilor Revoluţiei crede că un război al Israelului împotriva Iranului va avea loc în cele din urmă și că în urma confruntării, pentru care armata iraniană e pregătită, statul evreu va fi distrus.

Mai multe teorii pe această temă susțin că un astfel de conflict poate declanșa un al treilea război mondial. SUA susțin Israelul și sunt mari șanse să atace Iranul în cazul în care armata israeliană pornește un război, iar Rusia și China sunt împotriva unui război în regiune și susțin Iranul.

(Sursa: Schimbarea.info )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu