luni, 24 septembrie 2012

Eroii din Afghanistan!

Un militar roman, aflat in misiune in Afganistan, a fost ranit duminica, in urma exploziei unui dispozitiv improvizat. Este vorba despre caporalul Dragos Vasile Dobra, aflat in misiune de patrulare pe autostrada A1, in provincia Zabul, conform unui comunicat MApN, remis Ziare.com.
Militarul executa misiunea impreuna cu alti camarazi din Batalionul 2 Manevra si a fost singurul ranit in urma incidentului.

Dupa acordarea primului ajutor la fata locului, acesta a fost transportat imediat cu un elicopter de evacuare medicala la spitalul din baza Lagman. Din primele investigatii medicii au transmis ca este stabil hemodinamic. Surse pentru Realitatea Tv au declarat, insa, ca ranile sunt foarte grave si starea sa de sanatate este critica. Conducerea Ministerului Apararii Nationale urmareste cu atentie evolutia starii de sanatate a militarului roman, precizeaza sursa citata.

Un alt caz este cel al plutonierului Ion-Lucian Leustean, ranit grav, anul trecut, in Afganistan.
Acesta a murit, pe 9 mai, la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central (SUUMC) din Bucuresti. El a fost ranit grav pe 7 septembrie 2011, in urma deflagratiei unui dispozitiv exploziv improvizat, in timp ce executa cercetarea terestra a unui obiectiv in provincia Zabul. De asemenea, alt militar roman a fost ranit, pe 4 mai, in provincia Zabul. Plutonierul-adjutant Florinel Enache, din Batalionul 280 Infanterie, executa o misiune de cercetare terestra si securizare a unui obiectiv pe autostrada A1. Subofiterul a suferit atunci rani grave in urma deflagratiei unui dispozitiv exploziv improvizat.

(Sursa: De Veghe Patriei )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu