joi, 20 septembrie 2012

Apostazie!

Avocații guvernului britanic au declarat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) că orice creștin „ar trebui să își lase religia acasă sau să își caute alt loc de muncă", atunci când este vorba de o ciocnire între principiile religioase și cerințele angajatorului. Comentariile au fost făcute în cazul celor patru britanici care luptă pentru libertate religioasă la CEDO, după ce doi dintre ei au fost penalizați pentru că au purtat o cruce la locul de muncă, al treilea a fost concediat pentru că nu a vrut să ofere terapie sexuală unui cuplu de homosexuali, iar al patrulea a refuzat să oficieze ceremonii de parteneriat civil pentru astfel de cupluri.

James Eadie, reprezentant al guvernului britanic a argumentat că „interzicerea de a purta în mod vizibil o cruce nu îi împiedică să își exercite credința în particular" și că cei care se află „în dificultate" din cauza acestei interdicții nu sunt discriminați dacă au posibilitatea să demisioneze și să caute alt loc de muncă, citează Christian Concern. El a mai adăugat că portul unei cruci nu este o cerință biblică, precum este pentru musulmani turbanul, și deci angajatorul nu este obligat prin lege să accepte această practică. Mai mult decât atât, orice angajat este liber să își aleagă alt loc de muncă.

Pe de altă parte, Paul Diamond, care reprezintă ultimii doi păgubiți a declarat că „aceștia sunt oameni care chiar au avut de suferit. Nu se poate ști până unde vom ajunge, societatea se îndreaptă spre secularism și situația în Marea Britanie este critică."

(Sursa: Semnele Timpului )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu