duminică, 23 septembrie 2012

Tiganii, o problema sociala!

Sâmbătă seara mai mulţi copii de ţigani au agresat în faţa Catedralei Ortodoxe din Mediaş un bătrân care a avut ghinionul “să fie luat la ochi” de aceştia. Omul a fost lovit în cap fără a avea nici o vină cu partea metalică a tubului folosit la confetti. Nimeni nu a intervenit în ajutorul bărbatului. Copii se aflau în zonă pentru a cerşi bani de la naşul unei nunţi care se desfăşura în apropiere.

În primă fază, un puradel aleargă după bătrânul care traversa strada şi îl loveşte mişeleşte, din spate, chiar în cap, după care fuge înapoi spre ceilalţi din grup. Bătrânul poate fi văzut cum se întoarce spre ei, dar apoi pleacă descumpănit. Ţiganii nu se lasă şi doi băieţi aleargă din nou după victima care voia să se îndepărteze, lovindu-l pe bărbat de  mai multe ori.

“În timpul unei nunţi, niste pui de (…) că oameni nu pot să-i numesc, au lovit în cap un bătrân cu partea metalica a tubului de la confetiile folosite la nuntă. Partea interesantă este ca nimeni din cei care asistau de pe margine nu a intervenit. Într-un final bătrânelul s-a ales cu capul spart în timp ce ‘plozii’ cereau mai departe bani naşului mare”, a scris pe Facebook persoana care a filmat incidentul.

În realitate cea mai numeroasă minoritate etnică din ţara noastră, ţiganii au ieşit la recensământ doar 619.000, adică 3,2 la sută din populaţia stabilă a României, faţă de 535.000 câți au fost numărați în 2002. Cifra este clar falsă, estimările neoficiale indicând cel puţin 2 sau chiar 3,5 milioane, la care se pot adăuga alte câteva milioane de persoane care provin din familii mixte. Deasemenea în ultimii 10 ani ţiganii au fost singura etnie care a înregistrat o creştere demografică, comparativ cu românii şi restul naţiunilor conlocuitoare. 

(Sursa: FrontPress )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu