miercuri, 19 septembrie 2012

Israel vrea razboi!

Ray McGovern, fost analist CIA, susţine că Israelul este pregătit să atace Iranul înainte de alegerile prezidenţiale din SUA, care vor avea loc pe 6 noiembrie, potrivit Times of Israel. Aceea părere o împărtăşeşte şi reporterul militar Alon ben-David, care a afirmat pentru postul israelian de ştiri  Channel 10 News că primul ministru israelian Beniamin Netanyahu nu va aştepta mult-discutata întâlnire cu Barack Obama, după Adunarea Generală a ONU din septembrie. În plus, spune ben-David, nici „nu este clar dacă va exista o întâlnire".

Săptămâna aceasta, israelienii anunţau testarea unui sistem de alertă prin sms pentru a putea avertiza populaţia în cazul unui atac cu rachete. În plus, veştile unui posibil război s-au înteţit în presa din regiune. În schimb, Iranul nu crede într-un atac israelian, în condiţiile în care statul evreu are probleme interne ce trebuie soluţionate înainte de agenda externă. Ministerul de Externe iranian elimină posibilitatea unui atac israelian asupra instalaţiilor nucleare ale Iranului, în contextul reluării acestei idei în presa din Israel. „Asistăm constant la astfel de declaraţii lipsite de raţiune şi apreciem că acum nu există o asemenea posibilitate", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene, Ramin Mehmanparast, într-o conferinţă de presă la Teheran.

Totodată, Israelul a reacţionat marţi şi faţă de amplasarea unor tancuri egiptene în zona de graniţă a celor două ţări, reclamând că Egiptul a încălcat un acord de pace încheiat în anul 1979 între cele două naţiuni. Egiptul a întărit prezenţa militară în Deşertul Sinai încă de pe 5 august, când extremişti islamişti au atacat şi ucis 16 soldaţi.

(Sursa: Semnele Timpului )



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu