miercuri, 19 septembrie 2012

Impotriva sodomiei!

Marţi, ministrul de Justiţie francez, Christiane Taubira, a făcut public proiectul de lege prin care guvernul socialist propune legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Însă nu a trecut nici măcar o săptămână şi nemulţumirile au început să se facă auzite, chiar din rândul reprezentanţilor comunităţii gay. Proiectul de lege care va fi supus votului în primăvara anului viitor va extinde drepturile cuplurilor homosexuale, astfel încât acestea vor putea să se căsătorească religios, vor putea adopta şi chiar vor putea deveni părintele de drept al copilului biologic al partenerului, în eventualitatea în care acesta are deja un copil. 

Proiectul de lege a fost privit critic de francezii conservatori şi de credincioşii catolici, care au folosit această ocazie pentru a sublinia din nou că o căsătorie este un legământ între un bărbat şi o femeie şi că eventualii copii rezultaţi ar trebui educaţi într-o familie cu mamă şi tată, informează France 24. Dacă opinia credinicoşilor era previzibilă, o reacţie mai puţin aşteptată a venit din partea reprezentanţilor comunităţii gay. Iniţial, aceştia au crezut că proiectul de lege este împlinirea promisiunilor electorale ale preşedintelui socialist François Holande, care promisese să aducă Franţa la nivelul statelor occidentale, în ceea ce priveşte drepturile comunităţii gay.

O privire mai atentă a relevat că promisiunea este doar pe jumătate împlinită. În realitate, proiectul de lege nu promite reproducere asistată gratuită pentru lesbiene (deja legală în Spania şi Belgia). Reprezentanţii comunităţii gay s-au declarat profund dezamăgiţi de proiectul de lege care, spuneau ei, este doar „praf în ochi". În Franţa, un sondaj realizat de agenţia de sondare a opiniei publice BVA în luna august arată că peste 65% dintre francezi susţin căsătoria gay şi 53% susţin dreptul homosexualilor de a adopta.

(Sursa: Semnele Timpului )



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu