duminică, 16 septembrie 2012

Apple, anti-crestina!

Cu ocazia lansării pe piaţă al celui mai nou produs Apple, IPhone 5, organizaţia americană „The National Religious Broadcasters" (NRB) a cerut Apple să aplice principiul libertăţii de expresie (afirmat în primul amendament al Constituţiei americane) pentru a accepta standarde de exprimare comune. În acest sens, NRB a emis o cartă pentru libertatea de exprimare pe internet, pe care intenţionează să o discute cu principalele companii americane, ce produc conţinut. Adoptarea unor asemenea standarde ar permite site-urilor şi portalurilor media creştine să ajungă la un public mai mare, relatează Christian Post.

Reprezentanţii Apple nu au răspuns invitaţiei, iar dialogul nu a putut avea loc. De altfel, aceasta nu este prima dată când Apple ignoră iniţiativele organizaţiilor creştine. În urmă cu doi ani, Apple a evitat să discute cu NRB despre libertatea de expresie şi libertatea religioasă, după ce a scos din App Store (magazinevirtual de unde utilizatorii Apple pot descărca aplicaţii pentru telefon) o aplicaţie ce încuraja valorile biblice şi căsătoria tradiţională. 

Potrivit unui raport din 2011, denumit „Adevărata libertate în epoca new media", şi alte companii mari, precum Facebook şi Google, au luat măsuri anti-creştine, precum cenzurarea unor reclame materiale pro-viaţă şi închiderea unor site-uri cu conţinut anti-gay. În plus, Apple a eliminat aplicaţia Exodus Internaţional, care consilia persoanele ce se luptă împotriva atracţiei faţă de persoane de acelaşi sex.

(Sursa: Semnele Timpului )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu