luni, 17 septembrie 2012

Mass-media antihristica!

Deși suntem o țară în care majoritatea populației e de religie creștină, ar fi aproape imposibil de tras această concluzie din articolele pe care le scrie mass-media despre Biserică și despre creștinism. Presa din România și-a făcut un obicei, probabil chiar un scop, din atacarea Bisericii și a valorilor creștine. În schimb știrile despre faptele bune ce le fac unii oameni ai Bisericii sunt foarte rare sau chiar ignorate.

Doar citind presa, am dat din întâmplare de niște articole despre atitudinea ce o are media față de Biserică. ProTV scrie despre ”un preot ce a vrut să sfințească un videochat” iar Libertatea scria despre ”un salon de masaj erotic de lângă Patriarhie care are preoți printre clienți”. Interesant cum cei care ne dau lecții de moralitate sunt jurnaliști care pun în fiecare zi pe internet poze cu vedete dezbrăcate și o mulțime de articole imorale. Dacă citim presa mainstream vedem că e plină de știri despre preoți corupți, afaceri ale Bisericii sau dezvăluiri ”senzaționale” despre doctrina creștină. De multe ori reporterii nici nu se obosesc să se informeze corect atunci când scriu o astfel de știre, de câte ori auzim de ”călugări” homosexuali care mai apoi aflăm că nu sunt angajați ai BOR.

Nu neg existența corupției în Biserică, din păcate această problemă chiar există, nici nu sunt de părere că nu ar trebui reflectate cazurile acestea. Din nefericire criza morală care afectează România îi afectează și pe unii preoți. Dar ce găsesc mai deranjant e stilul în care mass-media tratează faptele preoților și mirenilor care sunt cu adevărat buni creștini, astfel de știri sunt ignorate sau minimalizate în cel mai bun caz. Dacă un preot e prins beat la volan, imediat apare știrea pe prima pagină a ziarelor de scandal, chiar înainte să se intereseze cineva dacă persoana respectivă e chiar preot.

Dar cât de des citim în presă despre părintele Nicolae Tanase care crește sute de copiii pe Valea Plopului din Județul Prahova? Părintele este un militant pentru viață și se împotrivește avortului, majoritatea copiilor pe care îi crește sunt salvați de la avort. Părintele le-a convins pe mame să îi lase în grija sa în loc să-i ucidă. Când vom citi despre proiectul similar ce s-a făcut la Valea Părului în județul Teleorman? Sau despre azilul de bătrâni, casa de copii cu predare și dispensarul medical de la mănăstirea Petru Vodă, toate făcute datorită părintelui Justin Pârvu? Oare cât de des ne prezintă mass-media preoți și călugări care sunt modele de viață creștină? Strategia pe care o adoptă este ignorarea sau minimalizarea acestor informații.

Dacă jurnaliștii se pretind a fi obiectivi, atunci ar fi normal să vedem la televizor și în ziare și preoți care pot fi exemple de urmat, însă dacă aceștia nu încalcă principiile creștine atunci știrea nu mai e ”senzațională” și nu mai trebuie publicată. Încep să cred că mass-media duce un război de dezinformare și în cea ce privește creștinismul, scopul find îndepărtarea oamenilor de Biserică și ruperea legăturii neamului românesc cu Dumnezeu. Pot să trag această concluzie doar observând cât de mediatizate sunt știrile care atacă Biserica și cât de rare și puțin promovate sunt cele despre oameni ce fac cinste Bisericii și României.

(Sursa: Schimbarea.info )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu