joi, 9 februarie 2012

ACTA, inamicul Europei!

ACTA devine inamicul public no.1 pentru cetatenii Uniunii Europene! Milioane de oameni protesteaza in toata Europa impotriva actei criminale! Pe 11 februarie va fi apogeul, insa deja protestele au luat amploare. Nu are rostul sa mai spun motivul pentru care e cazul sa iesim in strada, sa ne revoltam, sa oprim dictatura mondiala! Iata detalii:

Manifestatii de amploare la nivel european, inclusiv in Romania, vor avea loc sambata, impotriva acordului privind pirateria pe Internet, ACTA, semnat la sfarsitul lunii trecute de toate tarile UE. Zeci de mii de oameni si-au anuntat prezenta prin intermediul retelelor sociale la proteste organizate in toata Europa.

In tara noastra, utilizatorii retelelor de Internet s-au organizat prin intermediul Facebook si anunta ca vor iesi in strada in peste 20 de orase ale tarii, pentru a protesta impotriva ACTA. Pana in prezent, in Bucuresti peste 32.000 de oameni si-au anuntat prezenta pe grupul de Facebook la protestul ce va avea loc in Piata Universitatii, sambata, 11 februarie, intre orele 17 si 22. In acelasi timp, in Cluj s-au anuntat aproape 24.000 de protestari, 8.500 in Iasi si 9.500 in Timisoara.


Acordul Comercial pentru Combaterea Contrafacerii (ACTA) reprezinta un tratat pe baza caruia drepturile de proprietate intelectuala  ar putea fi mai strict aparate pe internet, contribuind la combaterea contrafacerii si pirateriei. Criticii ACTA sustin ca tratatul ar pune in pericol libertatea de exprimare si dreptul la viata privata, considerand ca incalca principiile de baza ale internetului si ca Romania a semnat in necunostinta de cauza tratatul categorisit drept “anti-Internet”.

Protestatarii sunt nemultumiti de faptul ca ACTA ar putea da nastere unor  legi aspre, ce ar obliga furnizorii de servicii de internet, pe cei care gazduiesc site-urile si pe administratorii site-urilor sa stearga imediat continutul considerat piratat. Proprietarii drepturilor de copyright vor avea posibilitatea sa obtina informatii private despre utilizatorii de Internet, fara sa aiba nevoie de mandate ale judecatorilor. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu