duminică, 12 februarie 2012

Ne inchid scolile!

Ne inchid scolile! Din cauza frigului, exista cauze sporite de a nu mai merge la scoala. Nu stiu daca voi avea "privilegiul" de a merge sau nu la scoala maine, in conditiile incredibile care sunt, cu ninsorile din zilele acestea, in Romania. Dar cert este ca in multe parti din tara, scolile s-au inchis, iar elevii nu vor mai "beneficia" de acest "inalt privilegiu". Iata mai multe detalii:

Cursurile din învăţământul preuniversitar vor fi suspendate luni şi marţi în toate şcolile din judeţele Gorj, Giurgiu, Mehedinţi şi Vrancea şi doar luni în unităţile de învăţământ din Dolj şi Olt, în timp ce în Buzău vor fi închise luni doar şcolile din mediul rural, informează MECTS.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a centralizat, duminică datele transmise de către inspectoratele şşcolare judeţene, cu privire la situaţia unităţilor de învăţământ afectate de condiţiile meteo nefavorabile. Potrivit centralizării, în 20 de judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în condiţii de normalitate, în timp ce, în restul au fost raportate situaţii distincte. Astfel, în şase judeţe, Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă au decis suspendarea integrală a cursurilor, luni atât în mediul urban, cât şi în şcolile din mediul rural.

 Pe de altă parte, în Buzău, comitetul judeţean a decis suspendarea cursurilor luni doar în mediul rural, în timp ce în judeţul Vâlcea, de la decizia de suspendare a cursurilor pentru luni fac excepţie şcolile din municipiul Râmnicu Vâlcea. În alte nouă judeţe cursurile vor fi suspendate în mai puţin de zece unităţi, în timp ce alte cinci judeţe vor fi cel mult 100 de unităţi de învăţământ închise. La nivel naţional luni vor fi închise peste 3.500 de unităţi de învăţământ, din cauza vremii nefavorabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu