marți, 7 februarie 2012

Gerul nu ne doboara!

Gerul nu doboara inca protestatarii din toata tara, iar demisia lui Boboc nu numai ca nu a oprit protestele, ba din contra, le-a impulsionat. Suceava a iesit in strada, si se face aproape o luna de cand Romania protesteaza! Degeaba a venit gerul, care, ce-i drept, a inmuiat mult flacara revolutionara. Romanii trebuie sa fie constienti: un lucru bun trebuie dus la capat. Scopul final este demisia lui Traian Basescu! Cat despre protestele de la Suceava, iata cateva detalii:

Demisia Guvernului Emil Boc a scos în stradă mai mulţi protestatari decât în zilele precedente, începând cu ora 18.00, în faţa Prefecturii Suceava adunându-se în jur de 60 de persoane care au manifestat zgomotos aproximativ o oră. Cum Emil Boc nu mai este premierul României, ţinta principală a rămas preşedintele Traian Băsescu.

„Băsescu nu sta pe loc, ia şi cără-te după Boc”, „FMI-ul şi cu Chioru’ au nenorocit poporul”, „Libertate vrem să fie cu Băsescu în puşcărie”, „Înc-un pic şi veţi vedea şi Băsescu va cădea” au fost câteva dintre lozincile strigate cu patos în faţa Bisericii romano-catolice, deja locul tradiţional unde se adună protestatarii locali.


Întrebaţi de ce mai protestează după demisia Guvernului condus de Emil Boc, oamenii au spus că această schimbare este doar o mică victorie a lor, care însă a fost gândită şi ca o modalitate de a-i opri din proteste. Oamenii au susţinut însă că, din contră, vor protesta şi mai vârtos de acum încolo şi au spus că îi reprezintă pe cei mult mai mulţi care nu pot ieşi în stradă deoarece au locuri de muncă şi dacă ies în stradă ar risca să le piardă.
 

Nu toţi erau de acord însă cu această opinie, alţii având mesaje tăioase către cei care nu li se alătură. „Bravo naţiune, bravo popor, duci lupte grele la televizor”, a afişat un mesaj unul dintre protestatari.
La protestul de aseară nu au lipsit nici lozincile împotriva preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, în colimator fiind luat şi Silviu Prigoană, patronul Rosal, acuzat că nu dă suficientă sare pe străzile Sucevei. Ieri seară proteste au mai avut loc la Gura Humorului şi Fălticeni.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu