joi, 9 februarie 2012

Cel mai bun compromis!

Desemnarea lui Mihai Razvan Ungureanu si a unui Guvern tehnocrat, de tineri, a caror varsta nu depaseste 40 de ani, reprezinta cea mai buna solutie momentan. Am luptat fervent impotriva lui Traian Basescu, nu pentru ca am vreun partizanat politic, dar pentru ca stiu in ce fel a mintit si si-a batut joc de nazuintele si de destinele romanilor. Insa, orice ar fi, Basescu a gasit solutia salvatorea, si si-a salvat scaunul. Am prezentat cu intensitate protestele, insa se pare ca acestea au incetat o data cu desemnarea noului guvern.

Este cazul sa luptam pana la capat, intr-adevar, pentru demisia lui Traian Basescu, in vederea alegerilor anticipate prezidentiale. Insa perspectiva alegerii ca presedinte a lui Crin Antonescu nu arata favorabil: sa ajunga USL la putere? Echivaleaza cu ceea ce am daramat prin intermediul protestelor. O guvernare in care mizeria ar colcai.

Singura solutie ar fi alegerea unui presedinte fara sustinere parlamentara. Stiu ca suna socant, dar alegerea lui Dan Diaconescu drept presedinte al Romaniei, cel putin pentru un provizorat de cateva luni, in conditiile in care Partidul Poporului nu face parte din Parlament, si DD nu-l poate impune, ar fi cea mai buna solutie. Repet, pana la noi alegeri prezidentiale, la inceputul anului 2013, si alea tot anticipate. Asta nu inseamna ca iau partea lui Danut, Doamne iarta si pazeste!

Unica solutie pentru Romania este un presedinte transpartinic, cu Guvern de tehnocrati, sau, in cel mai bun caz, si milioane de romani ar fi de acord, organizarea unui referendum in vederea schimbarii formei de guvernamant. Pentru ca monarhia salveaza Romania! Monarhia constitutionala parlamentara ar fi cea mai buna solutie, in contextul actual, deoarece clasa politica are nevoie de un arbitru politic impartial! Pana una alta, mentinerea acestui guvern este benefica, pentru ca raspunde cerintelor Pietei Universitatii: Guvern de tehnocrati. Mai ramane presedintele independent, sau, in cel mai bun caz, reinstaurarea monarhiei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu