duminică, 5 februarie 2012

Revolta anti-ACTA!

Protestele impotriva ACTA au inceput, in Suedia si Slovenia, doua state care au acceptat acest acord, si se pare ca il vor ratifica. Totusi, oamenii au iesit in strada, pentru a opri actiunea guvernamentala inrobitoare asupra poporului. Mai mult decat atat, in Slovenia, un grup de hackeri a virusat, in semn de fronda, mai multe site-uri de agenti guvernamentale, trimitand si afisand mesaje impotriva aceste acte criminale! Iata mai multe detalii:

" Câteva sute de oameni au manifestat ieri în Suedia față de semnarea Acordului multilateral anti-contrafacere (ACTA), în timp ce două site-uri ale guvernului au fost temporar blocate. Și în Slovenia, la Liubliana, peste 2.000 de persoane au protestat față de semnarea acestui acord. Recent, Polonia a anunțat că suspendă ratificarea controversatului acord.

În jur de 800 persoane s-au adunat la Strockholm pentru a denunţa acordul ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), care vizează lupta împotriva contrafacerilor dar și a descărcărilor ilegale de pe internet, realtează agențiile de presă.
Considerat drept o ameninţare la adresa libertăţii de expresie pe internet, acordul a provocat reacţii aprinse în mai multe ţări.

Protestele au loc în contextul în care acordul ACTA trebuie să fie ratificat de diferitele ţări care l-au negociat, printre care şi cele membre ale UE. În Suedia, guvernul trebuie să elaboreze o propunere de lege care va fi prezentată Parlamentului la toamnă. "


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu