miercuri, 8 februarie 2012

O atitudine independenta!

In sfarsit vad o atitudine independenta din partea oficialilor romani! In sfarsit zic, pentru ca Romania mentine relatii diplomatice prietenoase cu Syria, ceea ce este un lucru bun. Acelasi lucru s-a intamplat si cu Lybia, in momentul invadarii acestui stat. Relatiile statului roman cu lumea islamica au fost intotdeauna daca nu prietenoase, macar neutre, ceea ce este un lucru important. Iata detalii cu privire la activitatea diplomatiilor romani la Damasc, conform Mediafax:

" România nu intenţionează să suspende activitatea ambasadei de la Damasc atâta timp cât asistenţa pentru cetăţenii proprii va reclama prezenţa diplomatică şi consulară în Siria, a precizat, miercuri, MAE, răspunzând unei solicitări MEDIAFAX. 

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să consulte periodic pagina de web a MAE, rubrica <<Sfaturi de călătorie>>. Atât la nivelul centralei MAE, cât şi al Ambasadei României la Damasc, se monitorizează în permanenţă situaţia din Siria, urmând ca, în măsura în care vor exista informaţii noi cu privire la situaţia de securitate din acest stat, să fie transmise recomandări de acţiune, sau, după caz, să se acorde asistenţă cetăţenilor români.

MAE spune că, în ceea ce priveşte numărul cetăţenilor români din Siria, întrucât legislaţia română având ca obiect libera circulaţie a cetăţenilor nu instituie nicio obligativitate de înregistrare la misiunile diplomatice şi oficiile consulare a celor care călătoresc sau se stabilesc în străinătate, nu există posibilitatea de a întocmi o situaţie exhaustivă privind numărul cetăţenilor români aflaţi în Republica Arabă Siriană, în absenţa înregistrării voluntare de către aceştia. "


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu