marți, 7 februarie 2012

Claudiu Craciun!

Claudiu Craciun este vocea Pietei Universitatii. Doctor in stiinte politice, tanarul demonstrant a ajuns la Bruxelles si a sustinut cauza romanilor in fata Comisiei Europene, primind aprecieri si laude din partea membrilor acestei comisii, pentru felul in care a prezentat cauza! Iata ce a spus in privinta demisiei lui Emil Boc, care nu l-a impresionat pe tanarul intelectual:

" Demisia Cabinetului condus de Emil Boc este o schimbare necesara dar nu suficienta. Stim cine este promotorul si responsabilul pentru derapajele institutionale anti-democratice si masurile economice iresponsabile. Traian Basescu. El trebuie sa isi anunte demisia sau termenul la care si-o va da. Pana atunci protestele nu se vor opri ci vor creste in intensitate. Sa nu se iluzioneze nimeni.

Cetatenii vor sa fie demni si puternici, impreuna, dar mai degraba fara partide. Nu avem nevoie de alti ministri daca politicile vor fi identice. In cadrul acordului cu FMI sau intr-o forma revizuita a acestuia se pot integra prioritatile societatii romanesti. Trebuie sa ii ajutam pe cei mai putin norocosi sa treaca peste criza economica. Ce fel de societate este aceea care, in vremuri de criza, ii sacrifica pe cei slabi? Nu este de fapt o societate, ci o jungla in care cel mai puternic, in cazul nostru cel mai corupt, supravietuieste.

Criza este o oportunitate sa construim economia si societatea romaneasca pe termen lung. Avem nevoie de investitii in educatie si cercetare. In Europa, protectia mediului este un motor al relansarii economice. Nu vad de ce nu ar fi la fel in Romania. Sper ca vor avea putere si optimism pentru a continua. Ii salut si pe cetatenii care, din comoditate sau teama, nu au iesit in strada. Ii asteptam! E nevoie de toti pentru a salva Romania de ea insasi! (...) In noua epoca, cea care va fi adusa de votul cetatenilor, politicienii nu mai pot face aceleasi greseli. Nu mai pot merge atat de departe. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu