marți, 7 februarie 2012

Against ACTA!

Dupa cum am spus in postul anterior, milioane de cetateni din toata Europa vor iesi in strada impotriva ACTA, pe 11 februarie. Iata mai multe detalii:

" Protestele fata de propunerea legislativa impotriva pirateriei online au continuat in Europa, urmand ca in aceasta saptamana sa aiba loc inca 100 de astfel de proteste. O petitie prin care se solicita respingerea ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) a atras peste 1,75 milioane de semnaturi, noteaza BBC.

Tratatul vizeaza standardizarea masurilor de protectie a produselor cu copyright insa a fost criticat puternic. Duminica, peste 2000 de oameni au protestat in Ljubljana, capitala Sloveniei. Protestele slovene au fost determinate de o declaratie a unui diplomat care si-a cerut scuze in mod public pentru faptul ca a semnat tratatul din <<lipsa de atentie>>. Totodata, a criticat aceasta propunere legislativa pentru tendinta de a <<limita libertatea in cadrul celei mai mari si mai semnificative retele din istoria umanitatii>>.

Pe langa Slovenia, inca 100 de astfel de proteste sunt programate sa aiba loc in Europa, dupa cum se poate afla de de site-ul activist stoppacta-protest.info. Proteste vor avea loc si in mari orase europene precum Londra, Munchen sau Paris. Petitia online, a carei miza este sa stranga 2 milioane de semnaturi, va fi livrata factorilor decizionali de la Bruxelles."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu