miercuri, 22 februarie 2012

O, ce veste minunata!

Nu e perioada colindelor, ce-i drept, insa "O, ce veste minunata!". Legat de acordul ACTA, care s-ar putea sa nu mai fie semnat, sa nu se mai aplice. Practic, protestele au cam pus cruce acordului ACTA! Si nu numai, Google, Wikipedia, Youtube nu ar fi acceptat. Si la cati bani aduc astia la bugetul de stat, sincer, nu s-ar risca mai-marii Europei sa-si ruineze economia nationala, poate sa-si piarda si locul de munca, dintr-o prostie. Iata mai multe detalii despre aceasta stire minunata:

Trimisa Sloveniei, care a semnat acordul în timpul unei chermeze din Japonia, şi-a numit propriul comportament „un act de nepăsare civică“. 

Premierul României, acum demisionar, a recunoscut că nu ştie cum de ţara sa a semnat documentul. În Polonia, unde câţiva parlamentari au protestat purtând măşti marca Guy Fawkes, făcând astfel trimitere la mişcarea Anonymous, primul-ministru a declarat că va suspenda ratificarea. Republica Cehă şi Slovacia (care nici nu l-au semnat încă) au luat ulterior aceeaşi decizie. 

 Acest şir surprinzător de remuşcări şi ezitări vine pe fondul unui val de proteste fără precedent împotriva tratatului, o încercare a statelor bogate de a-şi proteja industriile bazate pe brevete. Grupurile afiliate Anonymous au spart site-uri guvernamentale. Peste 1,8 milioane de oameni au semnat o petiţie online. Mulţimi de polonezi şi suedezi au ieşit în stradă, iar pe 11 februarie au fost organizate proteste în sute de oraşe europene. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu