duminică, 19 februarie 2012

Grecia protesteaza!

Fratii greci protesteaza impotriva Guvernului! Nu mai e cum era inainte, cu sticle Molotov, razboi civil si alte nebunii, dar faptul ca al 20-lea salariu a fost eliminat e grav! Daca ei protesteaza, care freaca menta si muncesc altii pentru ei, noi de ce nu am avea dreptul sa strigam "Jos Basescu"? Noua care de-abia daca ne mai da al 12-lea salariu pe an! Si ala redus si ciuntit, pe langa faptul ca "25% jos" a fost hotarat de foarte mult timp. Iata detalii despre fratii din Atena care protesteaza:

Sute de persoane s-au adunat, la apelul sindicatelor, în centrul Atenei pentru a protesta față de măsurile de austeritate adoptate de Grecia, în încercarea de a-şi asigura un al doilea plan de ajutor pentru zona euro.  La o săptămână după manifestaţiile violente care au însoţit adoptarea unui memorandum negociat cu troika creditorilor ţării ce impune o nouă cură de austeritate şi pierderea autonomiei ţării, sindicatul privat GSEE şi cel public Adedy s-au mobilizat „să lupte împotriva austerităţii" şi să protesteze faţă de „cerinţele inacceptabile" ale creditorilor care „încalcă dreptul la muncă şi convenţii colective", informează Antena3

Ceea ce îi nemulțumește cel mai mult pe oameni este măsura care prevede o scădere a salariului minim cu 22%. Astfel, în faţa Parlamentului, manifestanţii au fluturat pancarte pe care stăeau scrise sloganuri împotriva Guvernului de coaliție, criticat aspru de popor pentru măsurile adoptate.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu