sâmbătă, 18 februarie 2012

Occupy University Square!

Dupa modelul "Occupy Wall Street", lansam "Occupy University Square". Iata detalii:

Un nou protest anti-ACTA, legea contestată în multe state europene deoarece ar pune în pericol libertatea de exprimare pe internet, este plănuit pentru data de 25 februarie. În România, centrul protestului va fi Piața Universității, dar manifestații vor avea loc și în țară. Dincolo de împotrivirea față de ACTA, manifestanții din Piața Universității își mai propun ceva: reînceperea protestelor antiguvernamentale.

Protestul anti-ACTA din 25 februarie, promovat intens pe Facebook, promite să fie mai mare decât cel din 11 februarie. "Cred că vom fi mult mai mulți", a spus pentru REALITATEA.NET unul dintre organizatori, care preferă să rămână anonim. Protestul este plănuit pentru intervalul orar 17-22. Protestul anti-ACTA are însă și un alt scop: să redea startul protestelor antiguvernamentale, izbucnite în luna ianuarie 2012. "Vrem ca lumea să revină și după 25 februarie în Piața Universității. O să fie și mai cald, e un mare avantaj", adaugă organizatorul.

"Vrem ca lumea să vină și, în Piață, să identificăm probleme și să găsim soluții", spune el, adăugând că își dorește o mișcare apropiată de acțiunile Indignados din Spania. Indignados a servit ca inspirație pentru mișcarea Occupy. "Nu mai vrem circ, vrem cu adevărat o ocupație și o căutare de soluții" spune el. Organizatorii doresc să aducă în Piața Universității generatoare de curent, pentru ca jurnaliștii, bloggerii, fotografii să poată transmite live informațiile din Piață. Mai mult, o zonă wi-fi le va permite participanților să acceseze internetul, speră organizatorii.

"Protestele vor fi filmate cu mai multe camere și vom transmite live, fără întrerupere, pe internet, pe câteva site-uri", adaugă el. La 25 februarie, proteste anti-ACTA vor avea loc în mai multe state europene. Protestele din 11 februarie din Germania au convins conducerea statului că se impune suspendarea ratificării acordului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu