duminică, 26 februarie 2012

Lupta impotriva ACTA continua!

Lupta impotriva ACTA continua in toata Europa, unde mii de oameni protesteaza impotriva acordului. Asa cum a fost lansat pe Facebook, weekendul dintre 25-26 februarie e dedicat protestelor impotriva acestei acte, menite sa inrobeasca intregul continent. Iata detalii:

Peste 4.000 de persoane au manifestat în Germania, 3.000 în Austria şi aproximativ 650 la Paris, o mobilizare în scădere faţă de manifestaţiile din 11 februarie, la care au participat câteva zeci de mii de persoane în întreaga Europă. 

Negociat între Uniunea Europeană (UE), Statele Unite, Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Austria, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic şi Elveţia, ACTA este destinat luptei împotriva contrafacerilor în sens larg, de la medicamente şi alte mărfuri, până la descărcarea de pe Internet.

Această ultimă parte este cea care suscită proteste masive. Criticii ACTA o consideră prea imprecisă, lăsând calea deschisă unor abuzuri din partea proprietarilor de drepturi de autor şi, în acest fel, unor restricţii puternice în utilizarea Internetului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu