miercuri, 15 februarie 2012

O luna de la proteste!

S-a facut o luna de cand romanii au inceput sa protesteze impotriva regimului Traian Basescu! Intre timp, protestele au inghetat serios, iar lumea nu a mai fost consecventa, din cauza vremii. Multii spun ca flacara s-a stins, insa aceste proteste au dat jos un Guvern, pana acum, deci si-au atins scopul, cel putin partial. Din pacate, "Marele Peste" a ramas in functie, insa lupta trebuie sa continue din martie. Pana atunci, am hotarat sa fac un bilant al acestei luni in care romanii au protestat, din 12 ianuarie pana spre 6-7 februarie, chiar daca in ultima vreme din ce in ce mai putin. Iata mai multe detalii:

Mesajul Pieţei către români: "Să construim o forţă nonpartizană, activă şi protestatară, care luptă pentru mai multă democraţie, justiţie şi pentru o politică curată. O a treia voce, a cetăţenilor, care presează partidele şi toate sferele sociale să se reformeze"
 

Claudiu Crăciun: "Războiul" a început într-adevăr, dar nu e cel la care vă aşteptaţi. Războiul este al nostru, al tuturor, împotriva apatiei, manipularii, urii şi corupţiei. Şi trebuie spus că nu noi am atacat primii. Acesta este răspunsul şi este doar începutul."
Claudiu Crăciun: "Cea mai mare realizare este ieşirea din starea de letargie a societăţii. Avem din nou încredere unii în alţii şi, foarte important, în forţele proprii. Am spart barierele dintre noi şi împreună, simplii cetăţeni, schimbăm în felul nostru România. Dintr-o dată cetăţenii au vrut să fie liberi, sinceri, solidari şi implicaţi. Este momentul pe care nu credeam că îl voi vedea. Am obţinut demisia unui premier, dar lupta este doar la început. Am câştigat în această lună încrederea că nu vom fi pasivi la nesfârşit."
  
Claudiu Crăciun: " Aproape toţi ne susţin. Deocamdată nu şi prin prezenţa fizică în Piaţă, dar lucrurile se vor schimba în curând, o dată cu creşterea temperaturii. Suntem puţini pentru că majoritatea celor care au rezonat cu mesajul şi atitudinea noastră – şi aceştia sunt în număr mare – au fost demotivaţi de violenţele iniţiale şi de starea vremii. Acum, că protestele sunt paşnice şi am învăţat să ne ferim de provocatori şi manipulari, vor veni mai mulţi. Suntem o minoritate activă, noi cei din Piaţă, şi ne pregătim să câştigăm prin onestitate şi perseverenţă sufletele şi mintile concetăţenilor noştri. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu