duminică, 5 februarie 2012

Recensamant cu discrepante!

A fost publicat ultimul recensamant national, care a atestat ca suntem mai putin, evident, ca in 2002. Era de asteptat, pentru ca foarte multi romani au plecat peste hotare, mai ales dupa integrarea statului roman in structurile Uniunii Europene, moment in care granitele s-au deschis, iar romanii au migrat spre o viata mai buna. Iata cifrele oficiale:
  • Populatia Romaniei a scazut cu 2 milioane de locuitori! E socant, doar in 10 ani s-a petrecut aceasta schimbare. Acum suntem 19,4 milioane de locuitori! Foarte putin, comparabil poate cu populatia Olandei (17,4 milioane de locuitori) si mai putin numerosi decat cel mai populat oras din lume (Ciudad de Mexico - 21,4 milioane de locuitori!).
Mai mult decat atat, problema tiganilor este una cat se poate de pregnanta, deoarece numarul lor este in continua crestere, o stire cum nu se poate mai alarmanta. Datele oficiale indica un procent de 4-5% tigani din populatia tarii. Oare este adevarat? Se stie ca in Targu-Mures acest procent ajunge la 12%, insa declarati sunt doar 6%. Este o mare problema, o diferenta considerabila intre ceea ce este real si ceea ce este declarat! Toate aceste statistici ar trebui luate in seama, pentru ca nu sunt chiar roz, si, mai rau, situatia se agraveaza! Puradei tiganilor sunt cate 10 pe familie, in timp ce in familie romanilor copiii sunt de regula 1-2, si nu mai mult!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu