marți, 31 ianuarie 2012

Aradul protesteaza!

A 19-a zi! S-a instalat frigul in vestul tarii, gerul naprasnic! Insa nu se lasa oamenii, fie el cod portocaliu basist sau pedelean! In Arad lumea a iesit in strada, si nu oricum, mitingul este de mari proportii! 700 de oameni fratilor, a reinviat Revolutia, nu alta! 700 de oameni in Arad. Iata detalii, conform Mediafax:

" Aproximativ 700 de persoane participă, marţi seară, la un miting de protest organizat de câteva asociaţii civice din judeţul Arad în faţa Primăriei, manifestanţii cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului, la acţiune fiind prezent şi procurorul arădean Florin Roman.
Organizatorii au adus o camionetă pe care au instalat un sistem de amplificare audio de la care se ţin discursuri, iar printre cei care au luat cuvântul se numără şi procurorul arădean Florin Roman de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Acesta a citit un text religios, dar a făcut referire şi la istoria românilor, fără să scandeze împotriva preşedintelui sau a Guvernului. Protestatarii cer o lege privind "interzicerea traseismului politic", adoptarea une legi "privind revocarea de către alegători a celor pe care i-au ales" şi separarea alegerilor locale de cele parlamentare. În faţa Primărie a fost adusă şi o urnă în care arădenii au fost invitaţi să introducă bileţele cu nemulţumirile pe care le au.

Majoritatea manifestanţilor sunt cei care au participat la protestele care au început la Arad în 15 ianuarie, mulţi fiind membri sau simpatizanţi ai partidelor din opoziţie, revoluţionari şi sindicalişti.
Acesta este al doilea miting autorizat în municipiul Arad de la debutul manifestaţiilor antiguvernamentale. Protestul este autorizat până la ora 20.00. Inspecţia judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a sesizat din oficiu, joi, cu privire la procurorul Florin Roman de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, care a declarat telefonic, la Antena 3, că se solidarizează cu manifestanţii. "



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu