luni, 30 ianuarie 2012

Frigul ne intareste!

O dovada a faptului ca traim vremuri cruciale, de schimbare. Romania s-a solidarizat mai mult ca niciodata, si evident, noi, tanara generatie, suntem cei care suntem datori sa purtam stindardul luptei popoulare mai departe! Cum au zis si 40 de tineri aseara in Piata Universitatii, "pentru orice ciumpalac, frigu-i afrodisiac". Iata mai multe detalii, conform "Jurnalul National":

" Puţin după ora 20:00, aproape 40 de tineri s-au strâns la fântâna de la Arhitectură, să protesteze paşnic. Manifestanţii nu s-au lăsat învinşi de frigul de afară, deşi termometrul arăta -15 grade Celsius. În ciuda guvernanţilor, tinerii strigau: <<Pentru orice ciumpalac frigu-i afrodisiac!>>. Pentru a stimula tinerii să li se alăture, protestatarii   au decretat: <<La Universitate e viaţă de noapte!>>. Manifestanţii care, de obicei, se întâlnesc la fântâna de la Arhitectură vor ca Piaţa Universităţii să devină un fel de platformă de comunicare a mesajelor şi nemulţumirilor românilor.

Ieri seară tinerii au anunţat că vor veni zilnic, de la ora 20:00 până la 22:00, pentru a nu lăsa piaţa liberă. Sloganul lor era: <<De la opt la zece seara vin aici şi-mi apăr ţara!”?? Vizavi de Teatrul Naţional fiind doar câteva zeci de manifestanţi, i-au adresat Robertei Anastase rugămintea să vină în piaţă şi să-i numere. După o oră de proteste, un grup de cetăţeni a adus manifestanţilor ceai, prăjituri şi covrigi. Unul dintre tinerii prezenţi în piaţă a spus că s-a luat această decizie de a protesta cu program, fiindcă nu pot rezista foarte mult timp în frig. În semn de solidaritate şi unitate, o parte dintre protestatarii de la Teatrul Naţional a trecut strada, alăturându-se celor câteva zeci de tineri de la fântână. La rândul lor, tinerii de la Arhitectură au trecut de partea protestatarilor de la Teatrul Naţional.

În pasajul de la Universitate, grupurile de protestatari s-au oprit şi au cântat lozinci antiguvernamentale. Pe final de protest, studenţii din piaţă i-au adus aminte lui Traian Băsescu că <<România nu este o navă>>. Nu a fost iertat nici fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, căruia i-au reamintit că a fost implicat în afaceri cu armament. Tinerii au scandat: <<Sunt român şi sunt în viaţă, o să vin şi mâine-n piaţă>>. Lectorul Claudiu Crăciun i-a anunţat pe protestatari că va pleca pentru două zile la Bruxelles, unde urmează să facă mai multe raportări. Protestul s-a încheiat în aplauzele mulţimii."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu