joi, 26 ianuarie 2012

Doua saptamani!

Astazi se implinesc doua saptamani de proteste! Dovada foarte clara ca Romania a prins glas. Ceea ce se parea a fi Revolutia din Ianuarie 2012, din pacate a inghetat! Vremea naprasnica tine lumea in casa, si e mare pacat, iar regimul Basescu refuza sa cada! Sa speram ca frigul va trece, iar romanii vor reiesi in strada, iar Traian Basescu isi va da, in cele din urma, demisia din functia de presedinte al Romaniei. Astazi, 26 ianuarie 2012, este un ger naprasnic afara, viscoleste, si nici nu-ti vine sa iesi din casa.

Hai sa facem totusi un remember al acestei minunate miscari de strada. Totul a inceput pe 8 ianuarie, cand mult lume se intorcea dintr-un sejur prelungit de Revelion si de An Nou. De fapt, a inceput inca de pe 1 ianuarie, o noua cu promulgarea Noii Taxe Auto, care a nemultumit o groaza de romani. Insa se pare ca Legea Sanatatii (8 ianuarie) a amplificat situatia, deoarece prevederile erau pe cate de abuzive, pe atat de criminale si de nedrepte cu cei saraci si defavorizati! Insa data de 9 ianuarie, momentul in care Traian Basescu l-a umilit public pe Raed Arafat a reprezentat picatura care a umplut paharul in sufletele romanilor, satuli de nemerniciile actualei guvernari!

Raed Arafat si-a dat demisia pe 10 ianuarie, in semn de protest fata de privatizarea SMURD, serviciu de paramedici pe care-l conduce si pe care l-a initiat in 2002. Mai mult decat atat, Arafat a refuzat sa fie de acord cu noua Lege a Sanatatii. Iar Basescu a contra-atacat: "Ghici, ghicitoarea mea: cine pleaca? Ministrul sau Arafat...". Comportamentul jegos al unui parvenit ajuns, din greseala, in fruntea statului, fata un om de o mare valoare, a reprezentat un moment in care opinia publica a reactionat cu indignarea, iar ura fata de Traian Basescu a atins punctul culminant.

12 ianuarie 2012. Targu-Mures. Se desfasoara primul miting de protest impotriva lui Traian Basescu, Lumea iese in strada si cere alegeri anticipate! In numai o zi, toata tara este cuprinsa de proteste, iar Revolutia incepea. Oamenii au protestat impotriva sistemului, iar flacara revolutionara a cuprins inimile a milioane de romani. Weekend-ul ce a urmat a fost plin de proteste, iar ziua de 14 ianuarie a fost de referinta: proteste extraordinare in Piata Universitatii! Apar primele violente, primele arestari abuzive. Se parea ca regimul Basescu va cadea!

19 ianuarie 2012. Dupa o saptamana de proteste, oameni din toata tara ajung la Bucuresti, iar in Piata Universitatii se aduna, atentie!!! 10.000 de oameni! Nici in Decembrie 1989 nu au fost atatia! Insa gerul naprasnic a inghetat protestele, dupa inca o saptaamana in care romanii au protestat fata de regimul opresiv al actualei Puteri. Am incercat sa va tin la curent cu toate amanuntele, si cred ca am reusit, pentru ca numarul de posturi se poate observa ca este cat se poate de mare. Sunt declarat anti-Basescu, iar daca pana anul trecut eram indecis, evenimtele de la inceputul anului (in special chestia cu Taxa Auto si noua Lege a Sanatatii) m-au facut ca pana la 9 ianuarie 2012 sa devin total anti-Basescu! Aroganta presedintelui din acea seara a starnit in mine o furie fata de actuala conducere, si am decis sa particip activ la proteste.

Toata saptamana trecuta mi-am dedicat-o protestelor! Fie in Piata Universitatii, cu microbuzele lui Mazare (am refuzat sa fac parte din "beretele rosii", pentru ca detest PSD-ul cel putin la fel de mult ca avortonul basist portocaliu), fie in fata Prefecturii Constanta, am demonstrat impotriva tiraniei, impotriva celor care doresc sa reinstaureze neo-comunismul in Romania! Comparatia "Basescu - Ceausescu" nu este deloc exagerata, iar oamenii au sesizat acest lucru. Pana mai weekend-ul trecut, cand a inceput sa se strice vremea, au venit, in mod frecvent si zilnic, peste 300 de protestatari in fata Prefecturii, iar in weekend-ul dintre 14-15 ianuarie, dar si ziua de joi, 19 ianuarie, numarul oamenilor care au manifestat se apropia de 1000! Acestea au fost momentele culminante.

Acum suntem inzapeziti, iar Basescu mizeaza pe acest lucru! Totusi, romani, nu uitati, ceea ce ati inceput trebuie dus pana la capat! Dupa aceste ninsori, dupa acest inghet, se vor resimti si mai abitir taxele si impozitele impuse de acest regim. Macar pentru faptul ca factura la intretinere va creste vertiginos si o va lua razna la un moment dat! Romani, nu uitati, acest regim trebuie sa cada, asa ca protestele trebuie sa continuam. Sa ne repliem, pentru ca vremea ne impiedica, dar, cel mai important, sa nu renuntam! Romani, luptati pana la capat! Vrem alegeri anticipate prezidentiale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu