vineri, 20 ianuarie 2012

A saptea zi!

Sapte zile de proteste. Iata ce zic ziarele:

" O nouă serie de proteste a avut loc, joi, 19 ianuarie, în Bucureşti şi în zeci de orase din intreaga tara, cele mai importante fiind cele din Bucuresti - mitingul organizat de Uniunea Social Liberală la Arcul de Triumf şi cel nepartizan din Piaţa Universităţii, unde manifestanţii au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale dar si lozinci de schimbare a clasei politice din Romania, pentru a şaptea zi consecutiv, transmite Romanian Global News.

Mii de oameni au ieşit din nou în stradă şi au cerut demisia actualei puteri, manifestând paşnic, fără incidente. Pe seară însă, si pe fondul provocarilor permanente ale jandarmilor, dar si pe fondul infiltrarii catre sfarsitul manifestatiei a unor grupuri care parca venisera special pentru a provoca violenta, au fost din nou ciocniri intre trupele de jandarmi si protestatari.

Protestatarii care rămăseseră în Piaţa Universităţii au blocat cu garduri carosabilul, dar imediat au fost prinşi între cele patru cordoane de forţe de ordine - de la Intercontinental şi la sensul giratoriu cu bd. Elisabeta. Dispozitivele de forţe de ordine au înaintat treptat spre Piaţa Romană, manifestanţii scandând "Ruşine să vă fie" şi "De ce, de ce, de ce ne provocaţi", scrie Agerpres.


Un moment interesant a fost cel în care manifestanţii de la mitingul USL s-au alăturat celor din Piaţa Universităţii. Grupul compact de peste o mie de persoane venite dinspre Piaţa Victoriei pe bd. Magheru s-a alăturat manifestanţilor de la Universitate, după ce jandarmii, in mod curios, au  încercat anemic, să-i împiedice să pătrundă în zonă, probabil sperand ca intre cele doua grupuri de manifestanti sa intervina incidente. Acest lucru, spre dezamagirea unora, nu s-a intamplat, iar cei care au venit in Piata Universitatii de la mitingul politic, au inceput sa strige aceleasi sloganuri ca cei din Piata, numarul total al protestatarilor ajungand la peste 6000 de oameni si nu de 1500 asa cum a mintit reprezentantul Jandarmeriei.

Protestatarii susţin că au ieşit în stradă pentru că s-au saturat de nedreptatile care se întâmplă în România, pentru că vor demisia preşedintelui, a primului-ministru şi a Guvernului, pentru că nu au locuri de muncă, pentru că trăiesc foarte greu, pentru ca vor alegeri anticipate, pentru ca vor anularea taxei auto,pentru ca nu mai suporta aroganta politicienilor, dar si pentru cauze diverse, una dintre cele mai des invocate, fiind oprirea proiectului Rosia Montana.
În zona Universitatii, un grup de aproape 200 de suporteri ai echipelor de fotbal bucureştene au cântat şi au scandat diverse lozinci, atmosfera fiind întreţinută cu ajutorul vuvuzelelor şi al fluierelor, acestia plecand in ordine din piata, inainte de sfarsitul protestelor si incidentelor intre grupuri de protestatari si jandarmii. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu