luni, 30 ianuarie 2012

Ce este ACTA?

Dupa cum v-am informat in posturile de mai devreme, ne asteapta o noua dictatura mondiala, in incercare de a crea "The Brave New World", asa cum preconizase Aldous Huxley intr-una din cartile SF de la inceputul secolului al XX-lea. Ne asteapta vremuri grele, iar dictatura mondiala poarta acum un nume: ACTA. Cel mai periculos si marsav lucru care s-ar fi putut face asupra libertatii individuale, sub pretextul "eliminarii pirateriei". Am incercat sa ma informez cu privire la ACTA si v-am adus cateva informatii, pentru ca, mai inainte de toate, trebuie sa fim informati, si apoi sa luptam impotriva celor care atenteaza la libertatea noastra individuala. Iata cateva informatii despre aceasta "acta" dictatoriala:

  • ACTA - tratat comercial care lupta impotriva pirateriei, initiat de guvernul japonez.
  • ACTA - ratificat in 22 de state ale lumii, printre care, din pacate, si Romania, dar surprinzator, nu in Statele Unite ale Americii.
  • De mentionat ca ministrul care a parafat semnarea acestui act criminal nu avea mandat, ceea ce poate insemna salvarea inextremis a libertatilor individuale in Romania
  • ACTA presupune menţinerea sub control a tuturor calculatoarelor şi telefoanelor mobile care se conectează la internet.
  • ACTA actioneaza sub pretextul, ca o organizaţie desemnată la nivel mondial, să intre în calculatorul său în telefonul fiecărei persoane pentru a verifica dacă foloseşte softuri licenţiate.
  • ACTA - o modalitate de cenzură, violare a intimităţii, dar şi control asupra informaţiilor existente în fiecare computer personal.
  • ACTA este o nouă formă de dictatura pe internet, pentru în odată ratificat acest acord, dreptul la intimitate sau la comunicare devine doar o legendă.
  • ACTA se va infiltra si se poate ajunge la supravegherea activităţilor utilizatorilor de computer, incluzând convorbirile pe Yahoo Messenger şi e-mail.
  • ACTA va intra în vigoare doar dacă va fi ratificat de Parlamentul European. Proiectul de lege va intra în dezbatere în luna iunie.
Iata doar cateva din punctele despre ACTA, pe care le consider cele mai importante. Va sfatuiesc pe toti cei care imi accesati blogul sa cititi, sa va informati, si sa militam cu totii impotrvia acestui act de cenzura menit sa distruga libertatea personala a individului! Stop cenzurii online, ne dorim libertate si democratie, nu dictatura la nivel mondial!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu