duminică, 29 ianuarie 2012

Moarte ACTA!

Cu totii sa ne unim, cei care vrem sa aparam democratia, sa impiedicam aplicarea, la nivel mondial, ACTA! Sa nu fim nevoiti sa ne ingradeasca libertate. Inainte de toate, tin sa va informez in prealabil asupra acestei groaznice incercari de dictatura la nivel mondial! Iata ce zice "Jurnalul National":

" Scandalurile internaţionale se ţin lanţ după semnarea în secret, la Tokyo, a controversatului document ACTA (Tratatul Comercial Anti-Contra­fa­cere), care va instaura cenzura online: utilizatorii de internet ajung la cheremul organizaţiilor care pretind că deţin drepturi de autor, vor fi presiuni şi controale fără mandat judecătoresc, inclusiv pe aeroporturi. Raportorul PE al ACTA, francezul Kader Arif, a demisionat vineri denunţând negocierile cu privire la acest text controversat pe care l-a cali­ficat drept o <<mascaradă>>, afirmând că lansează <<un semnal de alarmă>>.

În 2010 mai mulţi parlamentari europeni au iniţiat o rezoluţie prin care cereau examinarea cu atenţie a eventualelor consecinţe pe care un asemenea acord le-ar avea. Cu toate acestea, tratatul nu a fost nici o clipă prezentat public în timpul negocie­rilor. ACTA a fost iniţiat în 2006 de Japonia, producând controverse din clipa în care WikiLeaks a publicat, în 2008, o versiune a textului. Documentul a primit anul trecut susţinerea SUA, Canada, Coreea de Sud. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu