miercuri, 25 ianuarie 2012

Interventia cu romanii!

Evident, titlul este ironic. Daca interventia lui Traian Basescu se poate numi "Interventia cu romanii", noi toti ar trebui sa ne dam demisia din calitate de cetateni ai acestei tari, pentru ca stimatul domn comandat de nava nu isi da demisia din functia de Presedinte al Romaniei, nic in ruptul capului! Iata ce a declarat:

" Astăzi mă adresez românilor, pentru că protestele mi-au creat impresia că pentru o parte din români s-a creat o ruptură între români şi preşedinte, că preşedintele nu-i mai reprezintă pe români în relaţia cu statul. Aş vrea ca românii să înţeleagă că îmi este extrem de clară sutuaţia în care se află, ştiu că măsurile precum creşterea TVA, micşorarea salariilor i-au făcut să iasă în stradă, ca urmare atraiului greu. Stiu că la fel este şi pentru milioanele de români are n-au ieşit în stradă. Este clar pentru mine că trebuie restabilită legătura dintre mine şi românii care şi-au pierdut încrederea în preşedinte.

Lupta cu criza cel mai greu a resimţit-o populaţia, am avut legi controversate sau mai puţin bine primite, precum codul penal, codul comercial, legi destinate să reformeze justiţia, restructurarea aparatului bugetar, o diminuare cu peste 200.000 a numărului bugetarilor, care a afectat profund populaţia. La fel, codul muncii a fost un moment în care societatea întreagă a fost afectată din îngrijorarea că ar putea fi mai rău. Legea Educaţiai a împins către reformarea unui sistem care nu a fost profund reformat niciodată de la revoluţie încoace.

Toate acestea, şi nu numai, au dus la nemulţumirea populaţiei. Aici, responsabilitatea mea este majoră, pentru că statului a fost subiectul pe care m-am axat şi am avut ieşiri publici pentru a îndeplini aceste obiective. Toate au creat un sentiment de nesiguranţă în populaţie. Suntem acolo unde trebuie, pentru că, în primul rând, datorită eforturilor populaţiei, România a ieşit din recesiune. Revizuirea Constituţiei este o probă a clasei politice româneşti. Avem nevoie şi de o nouă lege elctorală, de un comportament modest şi decent al politicienilor. Avem nevoie şi de o nouă lege elctorală, de un comportament modest şi decent al politicienilor. Va trebui să creăm locuri de muncă - este singura modalitate de a crea condiţii de viaţă rezonabile românilor.

Absorbţia fondurilor europene este o altă cheie care ar trebui să fie în atenţia noastră, avem nevoie de accelerarea programului de autostrăzi, dezvoltarea turismului. Avem nevoie de legea sănătăţii, am înregistrat un eşec şi mi se datorează în cea mai mare parte acest proiect. Va trebui revenit şi, eventual, cu eventuale, modificări. Avem nevoie de eficientizarea regiilor autonome. La terminarea crizei, România trebuie să poată valorifica şansa ieşirii din criza economică globală. "


Lista poate continua, dar risc sa devin plictisitor. Pentru ca discursul in sine a fost sforaitor si a incercat sa ascunda gunoiul sub pres si sa arunce mata peste gard. Cititi si judecati!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu