marți, 24 ianuarie 2012

Editorial

Aceasta postare reprezinta, in fapt, un editorial. De ce editorial? Pentru ca realizeaza un remember la aceasta zi magnifica, ziua de 24 ianuarie. Pentru multi romani, aceasta reprezinta Ziua "Unirii Mici". Dar aceasta zi are o deosebita valenta istorica! Mai mult ca niciodata, data de 24 ianuarie reprezinta o renastere! In 1859, aceasta data a reprezentat Unirea Principatelor Romane, si a marcat nasterea Romaniei! Presiunea populara si-a spus cuvantul, pentru ca acum 153 de ani romanii din popor, fie ei din Tara Romaneasca, sau Moldova, au iesit in strada, cu mic cu mare, de la taran, la boier, la burghez, pentru un mare ideal national: constituirea natiunii romane! Aceasta data reprezinta nasterea Romaniei! Mai mult decat atat, data de 24 ianuarie 1462 a reprezentat momentul in care statul roman era recunoscut international. Pentru prima data in istorie, era utilizat termenul de "Romania". Au trecut 150 de ani de cand am fost recunoscuti ca natiune in Europa, deci se cade sa spunem ca suntem o natiune tanara, ce-i drept cu o istorie milenara.

24 ianuarie 2012... Ne intoarcem in zilele noastre! Ce poate sa insemne aceasta zi? Renasterea Romaniei, momentul in care statul nostru va iesi din negura istoriei, din prapastia in care se afla in acest moment. La fel ca acum 153 de ani, si acum au iesit oamenii in strada, cerand de aceasta data o schimbare radicala! "Jos Guvernul, Jos Presedintele" reprezinta, de fapt, un mesaj mult mai adanc: "Jos sistemul". Ne dorim cu totii o schimbare, si tine doar de noi daca o vom realiza. In aceasta zi, are loc o sesiune extraordinara a Parlamentului Romaniei, in cadrul careia se cere demisia actualului Guvern si declansarea procedurilor pentru alegeri anticipate. Dar noi ne dorim mai mult decat atat, ne dorim o schimbare radicala. Nu ne mai dorim sa fim condusi de tradatori si politicieni lasi! Ne dorim sa renasca in sufletul nostru spiritul nationalist, iar legiuitorii nostrii sa ne reprezinte doleantele! Sa fim iarasi ce am fost odata, Romania Mare!

Deasemene, trebuie amintita importanta istorica a acestei zile. Sunt zile care raman in istorie: una dintre ele a fost 23 august: "Noapte cutitelor lungi", semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov (1939), si momentul in care Romania a intors armele impotriva Germaniei (1944). Din pacate, aceasta data a reprezentat o tragedie nationala din toate punctele de vedere, pentru ca la 23 august am pierdut Basarabia, Bucovina, Cadrilaterul, Tinutul Herta, Hotin, si judetele Cahul, Bolgrad si Ismail. Culmea, a fost sarbatorita drept zi nationala, ceea ce a reprezentat inca un simbol al felului in care acest popor a fost calcat in picioare de comunisti!

Pe de alta parte, 24 ianuarie reprezinta o zi sfanta pentru romani! Este ziua in care ne-am unit, in 1859, si ziua in care ne-am nascut ca stat, in 1862! Pe langa 9 mai, care reprezinta ziua in care ne-am castigat independenta, si echivaleaza cu un "4 iulie" pentru americani (deasemenea 9 mai este si ziua in care Germania nazista a capitulat, ceea ce a marcat sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial!), aceasta zi reprezinta una dintre cele mai importante zile in istoria romanilor! Desteapta-te romane, acum e momentul tau! Hai ca pe 24 ianuarie sa alungam jugul neo-comunist, iar Traian Basescu, ultimul comunist al statului, sa dispara din viata politica! Sa incepem un nou drum, fara comunisti!

Viva la Revolucion, viva la Libertad!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu